lørdag 2. juni 2012

Tips - Hekler/ havfiske kroksett

Det finnes mange varianter på markedet av disse, har prøvd endel fra ulike leverandører og noen av disse tar mye fisk. En av disse er en torskehekle som blant annet seien har tatt mye i på. Problemet med mange av disse er at krokene er av ymse og dårlig slag, samt noe av "pynten" på disse ikke er så holdbar.


Nå er det sånn at fluefiskere binder fluene sine selv, så hvorfor kan ikke vi havfiskere lage hekler, oppheng selv? 


Noen kroker og line av god kvalitet, gummislanger etc. så er man i gang. Jeg bruker multifilament snøre da det er sterkere og ikke så stivt som nylon. Lager så løkker kalt "dropper loop", fire eller fem stykker langs ei line på et par meter. Noen kraftige svirvler i begge endene så er den klar. Når det gjelder å binde opp "flua", er det bare fantasien som setter begrensninger. Legg f.eks på en slange som er spiss i den ene enden slik at spissen blir "hengende"  over buen på kroken. (Blir litt sånn som de gode gamle gummimakkene). Legg så på litt fjær etc, her kan man bruke det man finner i butikken eller
 igjenbruke. Mange leker som ungene har vokst fra har haler og hår som er kunstig og har fine farger. Disse limer og binder man med sytråd øverst på kroken slik at hårene henger over kroken. Til slutt kan man om man vil legge en slangebit eller noen perler langs snøret før man setter kroken på. Når man trer på kroken tar man det doble løkken gjennom øyet, åpner løkken og trer kroken gjennom. Så strammer man til, da har man en solid og god hekle som tiltrekker fisk.

Skitt fiske.





"Dropper Loop"


Fiks ferdig!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar